Zelene tehnologije za moderna naselja sa samoodrživim upravljanjem vodom i energijom u Južnoj Africi.

» više

AQUALOOP prečišćavanje vode

Ugradni set za prečišćavanje vode i reciklažu sive otpadne vode.

Uređaj AQUALOOP proizvodi pitku vodu visokog kvaliteta u bakteriološkom smislu, bez mikroba, bez obzira da li voda za obradu potiče iz površinskog izvora, podzemlja, da li je efluent iz prečistača otpadnih voda, industrijska otpadna voda ili siva otpadna voda iz domaćinstava! *

» više

AQUALOOP-sistem se sastoji od nekoliko modularnih komponenti, koje se mogu jednostavno sastaviti kako potreba nalaže:

  • AL- predfilter

  • AL- nosači biološkog rasta

  • AL- membranska stanica sa upravljačkim sistemom

  • AL- membrane

  • AL- duvaljka

Modularne komponente uređaja AQUALOOP se mogu jednostavno instalirati u najvećem broju tipova skladišnih rezervoara (što je interesantno za proizvođače rezervoara) i značajno umanjuju potrošnju vode u hotelima, kampovima, komercijalnim zgradama i industrijskim kompleksima, javnim zgradama i privatnim kućama.

 

Predfilter i nosači biološkog rasta

Kod organski jako zagađenih voda, poput npr. sive otpadne vode iz domaćinstava, AQUALOOP-predfilter i nosači biološkog rasta obezbeđuju neprestano unapređenje kvaliteta vode koja se sakuplja u skladišnoj posudi. To se postiže biološkom degradacijom kao i automatskom ekstrakcijom sedimenta sa dna i plivajućih nečistoća iz skladišne posude.

 

Membranska stanica sa upravljačkim sistemom

AQUALOOP-membranska stanica se takođe montira unutar skladišne posude. Ova stanica obuhvata platformu za montažu membrana. U stanici su integrisani još i pumpa za permeat, pumpa za povratno ispiranje, posuda za povratno ispiranje i povezana duvaljka. Stanica se fleksibilno može opremiti sa do šest membrana, u zavisnosti od zahtevane količine vode koja treba da se reciklira. Za još veće zahtevane količine vode, mogu se koristiti u paralelnom režimu rada višestruke membranske stanice.

Svaka membranska stanica sadrži potpuno automatizovani kontroler sistema za funkcionisanje i nadzor rada pumpe i duvaljke.

Membrane

Patentirane membrane AQUALOOP MEM čine suštinu procesa prečišćavanja vode. Sastoje se iz šupljih vlakana koje su dizajnirane da efikasno zadrže bakterije i viruse. Specijalan dizajn uređaja AQUALOOP i proces obrade vode omogućava dug životni vek do 10 godina sa jedva minimalnim održavanjem.AQUALOOP može da poboljša kvalitet vode bez hemijskih aditiva poput hlora, koji je dokazano rizičan po zdravlje. Ovaj postupak obrade vode je jednako dobar kako za prirodnu okolinu tako i za Vaš novčanik. 

Duvaljka

Duvaljka uduvavanjem vazduha istovremeno obavlja dvojaku funkciju, čišćenje membrane i snabdevanje bioreaktora kiseonikom.

Posuda

AQUALOOP-predfilter i AQUALOOP-membranska stanica se mogu integrisati u gotovo svaku posudu nezavisno da li je smeštena unutar ili van objekta. Ukoliko se koristi postojeća posuda, transportni troškovi za isporuku AQUALOOP- tehnologije postaju veoma niski.

Kućno vodosnabdevanje

Reciklirana voda se pumpa kroz kuću pomoću RAINMASTER-kućnog uređaja za vodosnabdevanje radi potrošnje poput ispiranja toaleta, punjenja veš-mašine ili za zalivanje.

*Za ispunjavanje Direktive EU o pitkoj vodi, dodatni parametri moraju se analizirati.


na vrh

  • Bilder zum AQUALOOP

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net