• Wasseraufbereitung und Grauwassernutzung

AQUALOOP prečišćavanje vode

AQUALOOP-membranska stanica može biti opremljena sa do šest filterskih membrana i različitim duvaljkama u zavisnosti od zahtevane količine vode koja se reciklira. Višestruke membranske stanice se mogu koristiti u paralelnom radu za čak i veće zahtevane količine. Ugradnja višestrukih membranskih stanica obezbeđuje viši stepen pouzdanosti kod većih, komercijalnih sistema.

Kvalitet ulazne vode (influenta)

U zavisnosti od kvaliteta ulazne vode i planirane namene reciklirane vode, može se odabrati optimalni AQUALOOP-sistem od modularnih komponenti koje su na raspolaganju. AQUALOOP-predfilter se koristi za filtriranje sive otpadne vode iz domaćinstva koja sadrži dlake i organsko zagađenje. Sa većim organskim zagađenjem ulazne vode, medijum biološkog rasta se isporučuje u proces fluidizovanog sloja za biološku razgradnju. Ovaj proces se obezbeđuje dostavom kiseonika preko membranske stanice. Manje zagađena ulazna voda se može direktno čistiti membranskom stanicom. 

Pomoću svega nekoliko komponenti, možete fleksibilno kreirati optimalni sistem za svoju željenu Primenu:

 


 

Razlozi za AQUALOOP

  • Uz AQUALOOP, manja je potrošnja pitke vode pošto se voda za ispiranje toaleta, zalivanje vrta i sl. Dobija tretmanom sive otpadne vode (ponovna upotreba, cikličnost). 
  • Manji je pritisak na vrednim izvorima pitke vode: čak i u Nemačkoj koja se smatra vodom relativno bogatom državom, postoji veliki pritisak na podzemne izvore vode zbog zagađenosti i prevelike upotrebe, što zahteva kontinuiranu potrebu pumpanja vode sa čak dubljih izdani.
  • Manje količine vode su neophodne da se pumpaju za upotrebu, odnosno manje količine vode je potrebno prečišćavati u infrastrukturnim postrojenjima.  
  • Manje termalne energije je potrebno za zagrevanje vode pošto se toplota sa sive otpadne vode bezbedno transferiše na hladnu vodu pre grejača: tako dobijena energija je obnovljiva uz dodatno smanjenje potrošnje električne energije pošto manje vode treba da se pumpa i prečišćava (uz dodatnu potrošnju električne energije na AQUALOOP-sistemu), uz smanjenu emisiju ugljen-dioksida CO2 u ekosistem.
  • Manje otpadne vode sa manjim temperaturskim nivoom. 

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net