Regenwassernutzung in Singapur

Die erste Regenwassernutzungsanlage in Singapur mit der patentierten INTEWA AQUALOOP-Membrantechnologie wurde im September dieses Jahres in Betrieb genommen. Regenwassernutzung ist in Singapur starken Reglementierungen unterworfen, da das aufbereitete Wasser hier vollständig desinfiziert sein muss, um für Bewässerung, Reinigung oder Toilettenspülung genutzt werden zu dürfen.

Siva otpadna voda iz tuševa, kada i lavaboa se predfiltrira PURAIN-filterom (PR 150-S), pre nego što se prosledi u plastičnu posudu (bioreaktor). U njemu se odvija biološko prečišćavanje sive otpadne vode. Prelivna ivica na PURAIN-filteru uklanja sve plivajuće nečistoće. Pomoću četiri membranske stanice AQUALOOP smeštenim unutar bioreaktora, voda se ultrafiltrira i zatim smešta u skladišnu posudu prečišćene vode. Ova skladišna posuda je podržana dodatnim rezervoarom za prihvat kišnice (zapremine 8.000 litara).

» više

Reciklaža sive otpadne vode u Kvinstaunu (Queenstown), Novi Zeland

Novoizgrađena kuća sa tri spavaće sobe u predgrađu Kvinstauna na Novom Zelandu ima oba sistema, sakupljanja i upotrebe kišnice, kao i sistem reciklaže sive otpadne vode.

Reciklaža sive otpadne vode u Opavi (Opawa), Novi Zeland

Siva otpadna voda sakupljena iz kupatila, sa tuša i lavaboa, će biti prečišćena u reciklažnom sistemu AQUALOOP a zatim ponovno upotrebljena za ispiranje toaleta i veš-mašinu. Kišnica sakupljena sa krova objekta služi za direktnu upotrebu i obezbeđuje nezavisnost ovog objekta stanovanja u budućnosti. Uz pomoć sistema reciklaže sive otpadne vode se štedi 30-40% dragocene vode i obezbeđuje da se rezerve kišnice čuvaju u posudama duže vreme tokom sušnih perioda.

Uz pomoć nove tehnologije prečišćavanja, pripremite jednostavno i jeftino pitku vodu iz kišnice

Ideja o samoodrživom vodosnabdevanju nije novost. U najvećem broju slučajeva, naći ćete ovakve sisteme u ruralnim, nerazvijenim regionima bogatim podzemnom vodom. Nažalost, nema svaki vlasnik kuće mogućnost da koristi prednost takvih izvora. Međutim, kišnica je skoro svuda dostupna. Međutim, ona se retko koristi za bilo koju namenu osim ispiranja toaleta i zalivanja vrta.

» više

Kuće ekološke gradnje u Krajstčerču (Christchurch), Novi Zeland

INTEWA Novi Zeland - Kompanija ALOAQUA isporučuje tzv."ECOBUILT Homes", tj. eko-izgrađene kuće sa rešenjima za iskorišćenje kišnice i reciklaže sive otpadne vode, uključujući projektovanje, tehničku podršku, isporuku opreme i puštanje u rad. U ovu eko-kuću je oprema ugrađena u decembru 2014.godine (PURAIN-filter i RAINMASTER Favorit 20) i čini je verovatno najefikasnijom kućom u pogledu iskorišćenja voda u gradu Krajstčerč.

Predtretirana siva otpadna voda je akumulirana u biološkom reaktoru koji ima kapacitet od 1,35m3. Kit uređaja AQUALOOP je ugrađen unutar bioreaktora koji je povezan na havarijski preliv. Prečišćena voda se ispumpava u drugu posudu zapremine 0,6m3. Uređaj RAINMASTER Eco 14 se koristi da pumpa i prečišćenu sivu vodu, kao i kišnicu. On je potpuno automatizovan, prati rad pumpe i kontrolera i ima ugrađen priključak na javnu mrežu vodosnabdevanja.

» više

Reciklaža sive otpadne vode i sakupljanje kišnice za ispiranje toaleta

U školskom objektu za ekološku edukaciju u češkom gradu Brno, ugrađen je kombinovani sistem, i to za sakupljanje i upotrebu kišnice, kao i sistem reciklaže sive otpadne vode. To je obezbedilo sve toalete čistom vodom.

Hotel Galant sa 4 zvezdice, u češkom gradiću Mikulov, je bio lokacija prve ugradnje sistema AQUALOOP u Češkoj Republici. Hotel je smešten u centru Mikulova, u južnomoravskom regionu, poznatom vinskom rejonu. Voda sa tuševa i kišnica sa krovova su sakupljene. Nakon biološke obrade, tretirana voda se koristi za ispiranje toaleta. AQUALOOP-sistem sa 6 membrana je instaliran u lokalno izrađenom betonskom tanku. Ovo rešenje obezbeđuje veoma fleksibilnu i isplativu tehnologiju.

» više

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net