Tražili smo način da prečistimo dovoljno pitke vode za porodičnu kuću u divljini, koju posećuje 5 njenih članova, iz postojećeg bunara (u blizini izvora) i da iskoristimo rezervoar od 5.200 litara za sakupljanje kišnice. To je bilo neophodno jer naša drvena kuća u Ardenima, koju smo kupili pre 13 godina, a koja je izgrađena 70-ih godina, nema povezanu liniju vodosnabdevanja sa belgijskom javnom mrežom zbog svog udaljenog položaja.

» više

Sredinom 2018. godine, više od 350 osoba je poginulo u razornim poplavama izazvanih ekstremnim naletom monsuna u državi Kerala, u južnoj Indiji. Proizvod kompanije INTEWA, AL-TAP, je primenjen u ugroženom području radi hitnog pružanja pomoći ugroženom stanovništvu.

» više

U ovom projektu, instalirana je tehnologija AQUALOOP kojom je kišnica prečišćena do kvaliteta vode pogodne za napajanje 92 grla stoke. Sa godišnjim prinosom od 640 m³ kišnice, sa 800 m² raspoloživih krovnih površina, pokriveno je oko 77,7 % potreba za vodom.

» više

Kontejnerska kuća u Holandiji

Ova specijalno inovativna konstrukcija je nov atraktivni kontejner za stanovanje u drvenoj izvedbi. Ono što je posebno kod njega je što je opremljen sistemom nezavisnog vodosnabdevanja na bazi obrade sakupljene kišnice. Kvalitet vode je potvrđen putem Analize vode.

Vikendica u Švarcvaldu (Schwarzwald), Nemačka

Bili smo suočeni sa problemom da za vikendicu smeštenu u masivu Švarcvalda ne postoji priključak vode niti postoji ikakav izvor vode za snabdevanje. Objekat leži u šumi na nadmorskoj visini od oko 650nm.

Ecomater koristi kišnicu da proizvede pitku vodu

Tokom niza godina, kompanija Ecomater predstavlja kompaniju INTEWA na belgijskom tržištu i uspešno prodaje filtere PURAIN mnogim trgovačkim partnerima. G-din Van Der Cruyssen nije morao dugo da razmišlja pre nego što je ugradio uređaj AQUALOOP u sopstvenu kuću u belgijskom gradu Beervelde. Ugradnja je obavljena brzo i bez ikakvih problema. Radi sigurnosti preduzete investicije, podvrgao je sakupljenu kišnicu testiranju prema nemačkoj Uredbi o pitkoj vodi. Kvalitet vode je odličan i svi članovi porodice su veoma zadovoljni. Postrojenje je dostupno za posetu.

Jednostavno dobijanje jeftine pitke vode iz kišnice pomoću nove tehnologije prečišćavanja

Ideja o samoodrživom vodosnabdevanju nije novost. U najvećem broju slučajeva, naći ćete ovakve sisteme u ruralnim, nerazvijenim regionima bogatim podzemnom vodom. Nažalost, svaki vlasnik kuće nema jednaku mogućnost da koristi prednost takvih izvora. Međutim, kišnica je skoro svuda dostupna ali danas se retko koristi za bilo koju namenu osim ispiranja toaleta i zalivanja vrta.

» više

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net