Das vorhandene Grauwasser aus dem Ablauf der Duschen und Handwaschbecken soll recycelt werden. Den Anforderungen entsprechend werden aus der Ausgangsmenge von 3.000 Liter um die 1.800 Liter am Tag gewonnen.

» više

Siva otpadna voda iz tuševa, kada i lavaboa se predfiltrira PURAIN-filterom (PR 150-S), pre nego što se prosledi u plastičnu posudu zapremine 5.000 litara (bioreaktor). U njemu se odvija biološko prečišćavanje sive otpadne vode. Prelivna ivica na PURAIN-filteru uklanja sve plivajuće nečistoće. Pomoću dve membranske stanice AQUALOOP smeštenim unutar bioreaktora, voda se ultrafiltrira i zatim smešta u skladišnu posudu prečišćene vode (zapremine 5.000 litara).

» više

Ubrzo nakon Božića 2017, isporučen je prvi INTEWA-sistem reciklaže sivih otpadnih voda tehnologijom AQUALOOP u Bocvanu. U prelepom kampusu više škole u Frensistaunu, događali su se periodi nestašice vode, naročito u sušnim periodima, pa je stoga školski menadžment odlučio da se količine vode (koja nije za piće) tokom čitave godine obezbede reciklažom stalno prisutnih sivih otpadnih voda pomoću tehnologije kompanije INTEWA.

» više

Kada je menadžment Univerziteta Bayindir tragao za tehnologijom koja će zadovoljiti njihov "Sistem reciklaže otpadnih voda u bloku spavaonica", otkrili su da INTEWA AQUALOOP-sistem perfektno zadovoljava njihove specifične potrebe. AQUALOOP-sistem je mogao da zadovolji njihove visoke zahteve u pogledu kvaliteta prečišćene vode, kao i zahtev da se oprema smesti u skučen prostor.

» više

Od pustinje betonskih krovova je ovim projektom načinjena zelena oaza u srcu grada. Kao dodatak zalivanju prekrasnih krovnih vrtova, prečišćenom sivom otpadnom vodom se takođe ispiraju toaleti.

» više

Eataly i njegovi partneri ne samo da imaju strast prema svim stvarima iz sveta kulinarstva, već i jaku ekološku svest. Posebno kada je u pitanju voda i njena prezervacija.

U ovom čudu savremenog kuvanja nalazi se još jedna prava premijera za grad Los Anđeles, prvi komercijalni sistem za reciklažu sive otpadne vode, sertifikovan prema standardu NSF-350.

» više

Kuća porodice Fersfeld (Versveld) u južnoj Africi

Prečišćavanje kućnih sivih otpadnih voda i kanalizacije radi dobijanja vode za ispiranje toaleta i zalivanje.

Dr. Endrju Fersveld (Andrew Vesveld) i njegova porodica žive na predivnom konjičkom imanju Beaulieu u oblasti Midrand u blizini grada Hauteng u južnoj Africi, sa problematičnim snabdevanjem vodom. Ugrađen je uređaj AQUALOOP 4 koji membranskim tretmanom obradi do 1200 litara sive i kanalizacione vode na dan i omogućava njeno čuvanje za kasniju upotrebu za ispiranje toaleta i za neophodno zalivanje po imanju tokom sušnih dana.

Lično je gradonačelnica Liane Dalzijel (Lianne Dalziel) otvorila za korišćenje ekološku kuću u Adingtonu (Krajstčerč, Novi Zeland). Ova eko-kuća je sertifikovana najvišom mogućom ocenom od 10 zvezdica u "Vodiču za stambene kuće". To je prva kuća na Novom Zelandu koja je dostigla ovako perfektan rezultat. Gradonačelnica je naglasila da je to "važan događaj za njihovo mesto ali i za čitavu planetu - jer je to zapravo, budućnost življenja."

» više

AQUALOOP reciklaža sive otpadne vode u porodičnom objektu u Breclavu (Břeclav), Češka Republika

Predtretirana siva otpadna voda je akumulirana u biološkom reaktoru. Kit uređaja AQUALOOP je ugrađen unutar bioreaktora koji je povezan na havarijski preliv.

Porodica u Ponzonbiju (Ponsonby), naselju u Oklendu na Novom Zelandu, su odlučili da doprinesu samoodrživom snabdevanju vodom. Nakon izvršenih istraživanja na Internetu, odlučili su da ugrade sistem za reciklažu sivih otpadnih voda.

» više

Centar hrišćanske braće u Južnoj Africi

U slučaju da nema dovoljno dostupne kišnice, ili tamo gde nema dovoljno mesta za smeštaj većeg skladišnog rezervoara kišnice, reciklaža sive otpadne vode može biti perfektno rešenje da se načini znatna ušteda pitke vode. Centar hrišćanske braće u prekrasnom južnoafričkom gradu Stelenboš (Stellenbosch), u provinciji Western Cape, je lokacija prvog ugrađenog AQUALOOP-sistema u južnoj Africi. Obrazovni objekat, podignut na prelepom mestu datira iz kasnih 1700-tih, je preduzeo rekonstrukciju starog kampusa korišćenjem samoodrživih sistema. AQUALOOP-sistem sakuplja sivu otpadnu vodu iz jedne spavaonice sa 6 tuševa i lavaboa i koristi prečišćenu vodu za ispiranje toaleta. U ovom projektu, AQUALOOP-komponente su ugrađene u lokalno napravljenim korugovanim čelično-limenim posudama. Koristeći ovaj princip, koncept AQUALOOP obezbeđuje veoma fleksibilnu i isplativu tehnologiju. Lokalnim proizvođačima posuda je stoga omogućeno da samostalno isporučuju sisteme za reciklažu vode na lokalnom tržištu.

  • Showroom und Halle des Fahrradherstellers Canyon Bicyles in Koblenz

Institut za testiranje postrojenja, PIA, u gradu Ahen (Aachen), Nemačka

Kompanija INTEWA je imenovala Institut PIA u nemačkom gradu Ahenu (Aachen) da izvodi praktično testiranje AQUALOOP-sistema za reciklažu sive otpadne vode dizajniran za upotrebu u kućama sa do 4 osobe. Institut PIA je sertifikovan da testira tehnološke sisteme za obradu otpadnih voda (prema DIN EN ISO 9001:2088-12) i priznat je kao evropski test-centar (NB 1739) za testiranje raznih izvedbi odgovarajućih prema Aktu (Bau PG). Trenutno, PIA priprema akreditaciju za testiranje sive otpadne vode prema standardu NSF/ANSI 350.

Testiranje sistema AQUALOOP je izršeno u ovom Institutu u periodu 05.03.2012. do 22.04.2012. Procedura testiranja uključuje kreiranje realističnih uslova i nivoe visokog opterećenja. Sve zahtevane vrednosti (osim BPK) su očuvane prema zahtevu NSF, čak i pod ekstremnim uslovima i bez uključene "start-up" faze. Zahtevana vrednost BPK se može lako dostići ali jedino sa dugotrajnom "start-up" fazom (podešenom biološkom razgradnjom). Ovo se može videti iz Rezultata testiranja drugih testiranih sistema.

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net