Najčešća pitanja i odgovori

Prikaži sve / Sakrij sve

fold faq

Koji su benefiti DRAINMAX-infiltracionog tunela u poređenju sa drugim infiltracionim i skladišnim sistemima?

U poređenju sa šljunčanim rovovima, DRAINMAX-infiltracioni tunel zahteva značajno manji prostor za svojih 100% kapaciteta skladištenja. To takođe znači, manje iskopa i najzad, niži troškovi ugradnje. DRAINMAX-infiltracioni tunel obezbeđuje optimalni odnos cena / zapremina u poređenju sa drugim sistemima zadržavanja vode načinjenim od plastike (poput infiltracionih šahti) korišćenjem manje materijala i time nižim transportnim troškovima. Štaviše, to je jedini proizvod u kome dno može biti isprano. To uvećava životni vek sistema.

fold faq

Kako DRAINMAX-infiltracioni tunel postiže tako veliki kapacitet punjenja?

Kod DRAINMAX-infiltracionog tunela, priliv vode se ispušta u okolno zemljište pomoću specijalno oblikovanog svoda tunela. U svakom slučaju, druge plastične šahte trebaju mnogo više materijala u cilju apsorbovanja vodenog punjenja i da bi održale strukturnu čvrstoću zahvaljujući svojim neefikasnim dizajnima.

fold faq

Zašto je mogućnost čišćenja toliko bitna za infiltracione rovove?

Infiltracioni rov je struktura koja je projektovana za životni vek tokom više decenija. U osnovi, pre instaliranja bilo kakvog sistema infiltracije ili zadržavanja vode, neophodno je postaviti sedimentacioni ili filterski sistem. Vrsta sistema zavisi od priključene površine (i njegove kontaminacije) kao i zakonske regulative u pogledu uklanjanja otpadnih voda. Sa dobrim predčišćenjem, oba spomenuta sistema ne zahtevaju nikakvo održavanje. Tokom perioda godina i neadekvatnog održavanja opreme za predčišćenje, postoji rizik da nečistoće mogu da prodru unutar rova. Ove nečistoće mogu značajno da pogoršaju kapacitet infiltracije i stoga umanje funkcionalnu efikasnost infiltracionog rova. Možda infiltracioni rov mora da se ponovno izgradi. Sa DRAINMAX-infiltracionim rovovima, može se analizirati početno stanje pomoću kamere. Ukoliko je potrebno čišćenje, tada su DRAINMAX-infiltracioni rovovi jedini takvi sistemi na svetu u kojima se dno može isprati. Čišćenje tunelskog dna se vrši pomoću mlaza vode pod visokim pritiskom.

fold faq

Kako da izračunam potrebnu veličinu tunelskog infiltracionog rova?

Dimenzije infiltracionog rova zavise od nekoliko faktora poput podataka o padavinama i stepenu infiltracije, kao i od regionalnih zakonskih regulativa. Ovi faktori variraju od države do države, pa čak i od regiona do regiona. Informacije o dimenzioniranju su dostupne u našoj projektnoj službi.

DRAINMAX Photo

na vrh

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net