Najčešća pitanja i odgovori

Prikaži sve / Sakrij sve

fold faq

Koliko potrošača se može priključiti na uređaj RAINMASTER Eco?

RAINMASTER Eco je projektovan i optimizovan za upotrebu u porodičnoj kući. Na instalaciju za upotrebu kišnice se efikasno mogu priključiti 2 (dva) toaleta, kao i mašina za pranje veša (čak i na drugom spratu objekta), sa napajanjem kišnicom ili pitkom vodom. Dodatno, može se zalivati više od 300 kvadrata travnjaka i vrta a takođe se može priključiti za korišćenje i "puška" za pranje pod visokim pritiskom.

fold faq

Mogu li zameniti stari uređaj uređajem RM-Eco?

Mnogi sistemi za upotrebu kišnice postaju zastareli tokom poslednjih godina i sve više klijenata želi da zameni stare pumpe, čak i čitave sisteme, novom modernom opremom. RM-Eco je perfektno odgovarajući za ovu namenu pošto je već snabdeven fleksibilnim priključcima. Postojeći usisni vod (čak i priključne veličine od 1 cola) i kabl nivo-plovka koji pripadaju starom uređaju, mogu nastaviti da se koriste, ukoliko su stoprocentno vodonepropusni i nisu oštećeni.

fold faq

Mogu li zalivati svoj vrt uređajem RAINMASTER Eco?

Kao šapat tih uređaj RAINMASTER Eco 10 sa oko 48 dBA može se nesmetano koristiti za zalivanje vrta ili travnjaka. Povezivanjem 20-metarskog baštenskog creva, isporučeni pritisak kreira sprinkler-širinu od oko 7m. Sa takvim efektom, komforno se može zalivati više od 300 kvadrata travnjaka ili vrta. Za veće zalivne sprinklere (vidi Opseg primena i dimenzionisanje) preporučujemo upotrebu za oko 10 dBA bučniji uređaj RAINMASTER Eco 14 ili čak za naročito veće sprinkler-sisteme se može koristiti uređaj RAINMASTER Favorit.

fold faq

Koji su benefiti korišćenja membranske pumpe u poređenju sa cen¬trifu¬galnom pumpom?

Postoje višestruki benefiti korišćenja membranske pumpe kao komponente uređaja RAINMASTER Eco, poput: 75% manje potrošnje električne energije, 50% manje buke i veća daljina usisa (iz posude) do 40m, što je skoro tri puta duže nego kod standardne centrifugalne pumpe. (NAPOMENA: Uređaj RAINMASTER Eco 10 je tih poput šapata sa svojih samo 48 dBA, dok je RM Eco 14 nešto bučniji sa oko 58 dBA). (Hinweis: Der RAINMASTER Eco 14 verursacht etwa 58 dBA)eis: Der RAINMASTER Eco 14 verursacht etwa 58 dBA)

fold faq

Zašto drugi proizvođači još uvek nisu lansirali na tržište takav proizvod?

Zato što INTEWA razmišlja uvek jedan korak ispred!

fold faq

Zašto je odnos CENA-KVALITET toliko bolji nego kod drugih proizvođača?

Inovativni koncept kompanije INTEWA sublimiran u uređaju RAINMASTER Eco prikazuje kako novi proizvod zahteva manji ugradni prostor, manju potrošnju materijala i može da se proizvede efikasnije. Ove uštede se prenose na kupca kome se onda može ponuditi veća vrednost za novac nego kod drugih proizvođača.

fold faq

Da li mi je potreban indikator nivoa punjenja?

Uz ovaj indikator korisnik će uvek biti u mogućnosti da komforno prati nivo vode unutar posude, predstavljen vizuelno na kontrolnoj jedinici. Uz mogućnost da se prati nivo vode unutar posude kišnice, korisnik može da odluči da li je dodatno iskorišćenje te vode (kao što je zalivanje travnjaka ili pranje auta) mudra odluka u tom trenutku. Time on ima dobar osećaj kontrole potrošnje.

fold faq

Da li mogu da koristim RAINMASTER Eco i za moju vodu iz bunara, jezerca, tretiranu vodu ili sivu otpadnu vodu?

RAINMASTER Eco, kako mu i samo ime naznačava, razvijen je za sakupljanje kišnice, ali se može koristiti i za različite druge primene tretirane vode. U ovom smislu, uređaj se može puniti bunarskom vodom (do usisne dubine od 3m), prečišćenom vodom, vodom iz potoka i jezerca ili recikliranom vodom iz sistema prečišćavanja sive otpadne vode kakav je sistem INTEWA AQUALOOP. Ukoliko se poveća zahtev za potrebnim protokom vode, uređaj RAINMASTER Eco će automatski preći na mod odobren prema DVGW za priključenje na javnu mrežu vodosnabdevanja, tako da će potrebe domaćinstva za vodom uvek biti zadovoljene.

Rainmaster Eco Bild

na vrh

Die Möglichkeiten Trinkwasser einzusparen, haben sich in den letzten Jahren stark weiter entwickelt.

» više

Ein Regenwasserfilter, der sich durch das Wechselsprungprinzip von alleine reinigt.

» više

Das DRAINMAX Tunnel-Rigolen-System: Die einzige Kunststoff-Rigole mit spülbarem Boden.

» više

Das optimierte Hauswasserwerk zur Regenwassernutzung und Grauwassernutzung für jedes Bauvorhaben.

» više
 

Kontakt

INTEWA Serbia

54 Svetosavska street
22304 Novi Banovci

Phone:  00381 (0)62 661 944
E-Mail: info@rs.intewa.net